diss

Som jag skrev i ett annat inlägg, jag kommer skriva om hur det är för oss ryttare som kämpar för att få ha en sköthäst. So here it comes! :) 
 
Jag tror att många har börjat med sköthäst och sedan gått uppåt, tillslut till egen häst. Men nu finns det dem som har egen häst och som aldrig tänker på att folk kämpar för att ens ha en sköthäst. De får grejor och säger grejor utan att tänka på det, och det är ingen jag känner som gör det, men andra bloggare. okejdå, där ljög jag..men jag känner till vissa ;) Jag är en av dem som kämpar för att ens ha en sköthäst och när då dem med egen häst kan tävla och köper massa märkesgrejor hit och dit..m.m. Ja, jag har varit med om detta många gånger och jag har väldigt svårt att beskriva hur det faktiskt är. Man blir lätt avundsjuk...men vad ska man göra åt det liksom? 

Ja, jag hade en riktigt bra grej jag skulle skriva om..men det glömde jag självklart. Men det är ju också så att vissa av dem tävlingsryttarna har hästar med sjuuuk kapacitet och kommer högre upp i tävlingarna. De säger att dem har kämpat så hårt och blablabla.. ja, men vi då? vi kämpar MINST lika mycket, om inte mer! Själv har jag inte tävlat högre än 70 cm och LB:1. fy katten vad man kämpar för bara det. 
 
det kommer antagligen komma fler inlägg om detta, om jag är vääldigt sur ;) Men hoppas ni får en bra dag, för det ska jag försöka få :) 
 
hehe..sjukt längesen :( 
 
/ lizette . ♥

hellooo!

Är lite seg idag känner jag, hur trött som helst. Men måste ändå göra någon nytta så jag bloggar mer sen, gör ett inlägg nu så att ni ser att jag lever... ;) 
 
 
Esmeralda får ett hörn av bloggen härja.. 
 
/ lizette . ♥

men vad kostar då baloo.. ? ♦

Har tyvärr inte bloggat idag, vilket ni har märkt tror jag ... jag är inte på så bra humör och har haft lite mycket att tänka på. Men jag ska skärpa mig, lovar! ;) Att livet är orättvist ska jag försöka hålla undan från bloggen då jag lätt blir jätteöverdrivet ledsen.. så ja, nu vet ni ! 
 
♦ .. Priset på honom ska inte komma ut på min blogg, han är dyr för att vara honom och så är det. Något jag kan tycka är lite för mycket, men jag ska inte klaga. 
 
Jag kan i alla fall inte heller beskriva hur mycket jag längtar efter att rida Galliano. Det var så himla längesen! :(
Längtar ju som bara den! Förresten, någon dag hade jag tänkt skriva om att vara "bortskämd", eller vad jag kan kalla det. De som inte alltid tänker på att folk kämpar för att ens få ha en sköthäst på ridskolan. Tror nog att det kan vara ett intressant inlägg, så det ska jag fixa så snabbt så möjligt! 
 
Bloggen kommer få känna på en del bildbomber under de närmsta fem veckorna känner jag! :) 
 
/ lizette . ♥

life never was easy.

Mitt hjärta är ganska sönder just nu, och det finns inga ord för vad jag känner. Bara tanken på att han ska försvinna gör mig så ledsen att jag bara vill försvinna. Men jag vet om att det inte tjänar något till att vara ledsen nu, när det kanske inte ens blir något. Det är såhär..att Moa och hennes pappa inte vill köpa Baloo när han är så dyr, trots allt, han är 19 och varit ridskoleponny hela sitt liv. Därför ska han säljas... och det är inte rätt! Framför allt inte rätt mot Baloo när han faktiskt vill ha en lugn ryttare som känner honom väl! Jag menar, vem vet vilken galen familj han kan komma till ? 
 
Allt detta gör mig så ledsen. Jag vill inte verka sån, men jag har ingen lust, ingen ork. Jag vill kämpa, men det ger inga resultat. Jag trodde mitt liv skulle gå under när jag såg Kornetta en sista gång, och det sista ögonblicket tar fortfarande kål på mig. Jag har alltid haft oturen..jag väntar bara på att Galliano också ska försvinna ur mitt liv. Jag vill inte minnas när jag fick beskeden och Kornetta och Nella, men det gör jag, mycket väl. Som sagt, att dem försvann tog verkligen allt från mig. Och nudå? När Baloo försvinner. Min läromästare, min bästavän, mitt hjärta, mitt allt..Jag har haft honom i mer än 3 hela år och sen bara försvinner allt, precis som om att ingenting har hänt. Alltså, mina känslor är så svåra att förklara för det är så få som verkligen förstår utan att dra in vad som har hänt i deras liv. 
 
Så jag hoppas innerligt att Baloo går ner i pris och att Moa kan ha honom. Jag vill inte se honom skickas iväg till någon annan än Moa. Jag står verkligen inte ut.. speciellt inte när jag alltid får en massa jobbiga grejor hemma också. Jag hoppas ni har tagit er tid och läst igenom..och hoppas ni förstår! 

Jag kommer fortfarande blogga då jag har Galliano, men bered er på långa inlägg ibland. Hoppas ni inte har det lika hemskt! 
 
/ lizette . ♥
 
 
 

Tidinställt!

Sitter säkert och äter glass med Ellabellabästis nu och har det bra! Pratar med henne om vad som ska komma ut ikväll här på bloggen, eller ja, pratar om allt möjligt men framförallt det. Men det får ni snaaart få veta! 
 
Tänkte ju även tipsa er om att Hööks har REA, upp till 50 % för alla er som inte vet! Så passa på nu innan allt tar slut! 
 
Påminner er igen, glöm inte frågestunden! :) 
 
 
/ lizette . ♥

godmorgon!

Gjorde ett tidinställt inlägg för första gången i mitt liv, wih! Just nu ligger jag väl och sover i min ursköna säng men sen ska jag inte lata mig mer utan jag ska träffa Maria klockan tio. Det kommer bli ganska intressant och se om jag inte sover då...snark.
 
Ska sedan åka in till stan för att träffa pappa lite och därefter möter Ella mig så vi kan prata lite. Alltså hinner jag inte blogga under dagen, men kanske senare på kvällen. ikväll..woups, haha! Då skriver jag antagligen om vad som har hänt och vad som kommer hända. Hoppas ni får en bra dag, kanske utan regn maybe? :) 

Glöm inte frågestunden, skriv frågan i detta inlägget häär:
  http://dressyrlh.blogg.se/2012/june/fragestund.html#comment
 
såhär kommer jag se ut när jag vaknar i alla fall..
 
/ lizette . ♥
 
 
 

mitt enda hjärta ..♥

När jag känner att allt går bra får jag det värsta smset och just nu orkar jag inte prata om det. Skriver imorgon, men jag kan säga att det handlar om Baloo..
 
 
/ lizette . ♥

frågestund?

Ställ vilken fråga som helst, ingen fråga är dum! Kommer ha fler frågestunder när bloggen kommit igång lite ;) 
 
Förresten, ni läsare är bäst! Bloggen klättrar bara uppåt och hoppas det kommer fortsätta när jag kommer blogga lite mer när jag har Galliano! 
 
Men fråga på nu, så får jag hoppas det blir någon fråga i alla fall! :) 
 
/ lizette . ♥

tävlingar...

Röd rosett

Är något jag längtar efter så sjukt! Jag vill också åka ut och tävla, både hopnning och dressyr! Jag blir nervös bara jag tänker på att tävla, men ändå är det så galet roligt! Jag har tävlat mycket på Lillgården men jag har åkt ut lite grann. Och jag tänkte lite på det med rosetterna.. Eftersom jag tävlade Baloo då och han sparkades om någon kom för nära, (gör han fortfarande) så hade jag en röd rosett i svansen. Läste på ponnysanning.se att det fanns fler rosettfärger i svansarna som betydde lite olika saker.  
 
Grön rosett: Unghäst, bered er på bocksprång och liknande
Blå rosett: Hingst
Vit rosett: Till salu
Röd rosett: Hästen sparkas, kom inte för nära

Jag visste om vad den vita och den röda rosetten betydde men dem andra två har jag aldrig sett förut. Men bra att veta i alla fall! 
 
 
/ lizette . ♥
 

som vanligt!

Så tillåter inte vädret så det blev ingen hoppning. Istället tränade jag Baloo från marken, öhm ja.."tränade". Baloo har alltid varit rädd för slangar och flaskor. Med flaskor menar jag dessa flugsprejs & pälsglans flaskor. Men egentligen är det inte själva saken han är rädd för, utan det är vätskan som träffar honom och ljudet. ÅH JUSTE, DET HETER SPREJFLASKOR! HAHA...tröge.. 
Baloo blev galet rädd som vanligt och hoppade runder som en kanin, och jag skojar inte ;) Det blev bättre tillslut och han stod någorlunda stilla. Duktig ponny! ♥
 
Jag tränade honom lite från marken för att det hade regnat och Baloo var blöt så han fick torka innan jag red. Så efter träningen med sprejflaskan red jag honom inne i hallen. Tänkte tillbaka från då jag var liten och kort, och det såg liksom så bra ut! Nu vill jag inte se bilder ens, det ser verkligen hemskt ut. Så jag rider honom för att hjälpa Moa, inte för att ta en massa bilder på honom och mig. Och jag vet även om att jag är för lång för honom, även fast jag inte vill veta.. 
 
 
/ lizette . ♥

Hejdå Firefox, hej google chrome!

Ja, vad kan jag säga? Firefox ville nog ta sitt liv igår kväll..medans jag höll på att skriva värsta långa inlägget så kraschar firefox. Då var det bara att installera Google Chrome och jag kan rekomendera det starkt! Funkar mycket bättre än Internet Explorer och Firefox! :) 
 
Cyklade iväg till träningen imorse och körde ett pass zumba och som sagt, det var första gången och även sista gången för den terminen. Hahahha, jag såg heeelt vilse ut! Jag hängde verkligen inte med så det såg bara allmänt roligt ut..gud ja, dans är inte min sak känner jag ;) 
 
Imorgon rider jag Baloo, och om det är fint väder och om banan är bra hoppar jag! Så nu hoppas jag att solen kan värma här lite ;) 
 
Hejdå Firefox! 
 
/ lizette . ♥

2 juli

Då är Galliano min i fem veckor ! Känns som om att jag tjatar en del... har inget att blogga om just nu som sagt, kan ju berätta att jag har varit Skrea med bästa Maria! Funderar starkt på om jag skulle ta tag i mitt kära liv och göra något.. Jag ska träna imorgon, eftersom jag har har skadat mig så jag måste röra mig så det blir bättre. Därför ska jag dansa zumbaa imorgon! :D
 
Måste göra upp ett schema på vad jag ska göra varje dag fram till måndag nästa vecka, en bra idé eftersom jag egentligen har mycket att göra men jag orkar bara inte göra det för jag är LAT, punkt.
 
Förresten, solen..DET ÄR SOMMAR!! vill bli bruun!
 

/ lizette . ♥

bästa dagarna!

Har haft sjukt bra dagar! Igår red jag ut en sväng med Ella och sen följde hon med mig hem, vi drog ut och hade sjuukt roligt.. ROLIG HUMOR säger jag bara! ;) Sen träffade vi Tess och drog till skateparken där Ella visade sina skillz med Teesoos cykel..ja, vad kan man säga haha, sjukt gullig!
 
Idag har vi chillat runt lite, solat och handlat glass men vi träffade också Wilma, Tea och Julia. "längesen" man träffade dem så det var roligt att träffa dem igen :)
 
Baloo igår: Han var kanske inte så rolig att rida igår.. Han var envis, så det var folk som redan skulle hoppa och hade satt upp en bana så det blev ingen hoppning igår och eftersom det var lite tradigt i dressyren så red jag och Ella ut! Riktigt mysigt, och Baloo blev ganska mycket roligare att rida när han inte var på banan ;) Har inga bilder än så länge, men det blir snart bättre!
 
/ lizette . ♥

jag gillar inte det nya blogg.se?

Nej.. jag tycker verkligen inte om det. För rörigt, fattar ingenting? lycka till med detta...Hoppas jag kommer igång med det snart, så inläggen inte blir heelt galna! ;) Bloggar mer sen efter jag ridit, tror jag vill hoppa lite idag.. eller ? Hörs senare i alla fall!

/ lizette . ♥


inköpslista: Galliano

  • Flugsprej

  • Svart någorlunda kort dressyrspö..saknar mitt </3

  • Grimma

  • Bakbenskydd (tror dock jag har ett par..)

  • MAGIC BRUSH
Flugsprejen och spöet är dem viktigaste sakerna, resten är bara saker :)

/ lizette . ♥

nytt in the closet:




ja, jag vet.. inga bra bilder, har man världens sämsta kamera så suger det, right? :D
Blev lite snabbt inom Hööks, för jag behövde ett par skor gaanska fort så det blev dem..dem flesta andra ser ganska..tantiga ut? :P alltså sådär överdrivet spetsiga, haha! ;)

/ lizette . ♥

mycket foto!

När jag kommer ha Galliano i fem veckor kommer jag sno Rebecca och hennes nya kamera känner jag, haha!
Nog att jag inte kommer fota herr Galliano mycket.. hm.. ;)

LÄNGTAR !!


att han blundar förstör ju en del, men söt ändå ;)

/ lizette . ♥

my beauty.

Igår kväll åkte jag iväg lite hastigt till Maria och hade myyys hela kvällen! ♥ Och idag åkte jag till Rebecca och hade myys i regnet haha! ;)

Har ju inte så mycket att berätta om nu när jag inte har någon häst..så det blir nog lite dålig uppdatering som vanligt här ja ;) Men kan ju skriva lite kort och jag måste ju bara säga igen att jag LÄNGTAR FETT MYCKET TILL JAG HAR GALLIANO HEELT FÖR MIG SJÄÄLV!! ja, det var allt och jag hoppas att jag kommer ta tag i bloggen och uppdatera mer nu under sommaren! :)


puss på failbilden! ;)

/ lizette . ♥

bildminne: Ella Lindskog ♥



/ lizette . ♥

Onsdag & torsdag

I onsdes släpptes hästarna på bete och Galliano var superglad! världens snyggaste ponny! Efter det tog jag bussen in till stan för att spela LASERDOME!

Vi var 8 så första rundan körde vi bara mot varandra, alltså 4 i sitt lag och jag kom tvåa ;) Andra rundan gick ju inte lika bra haha! Vi mötte 9 killar så dom vann såklart över oss..och jag fick minuspoäng, nog jättebra det ju..
Sen "råkade" Maja springa in i vägg och få fläskläpp och jag och en av dem killarna sprang ihop, woops! haha...så rolig, han blev helt chockad och började be och ursäkt !? haha, rolig!

Igår (torsdag) åkte jag till stallet för att rida baloo, och det gick ju sådär.. men sen skulle vi egentligen ha en grillkvällsavslutning, men jag orkade inte och hade verkligen ingen lust. Så jag och Alice blötlagde stallet inför högtryckstvätten, sjukt kul haha!

och nu vet jag inte vad jag ska göra, bara chilla på livet ? ;)



/ lizette . ♥

Mister X II

Red som sagt en hopponny idag och jag kan säga att det var något helt annat att rida! Ponnyn jag red är en D-ponny som heter Mister, men kallas Misse och tävlar banor på 1m, men kan betydligt högre! Tess och Mister hoppade 1,30 m på vår uppvisning! superduktiga :)

Men Tess och jag red ut en sväng, och hon hade varnat mig för att han drar ner huvudet efter galoppen så självklart gjorde han det. Blev lite chockad haha! Sen skulle vi vända och skritta hem men Misse började steppa och göra väldigt fina skänkelvikningar ner i dikena och ut på åkrarna och resa sig lite..nog att jag inte var chockad? Rider aldrig hästar som blir sånna när man ska rida ut men det var roligt i alla fall! Så söt han var också, och man märker verkligen inte att han är runt 20 år!

har tyvärr inga bilder på honom, men jag kan väl fixa en bild på honom senare ! :)

/ lizette . ♥

SOMMARLOV!

Idag klockan 12 slutade jag skolan, hejdå 7:an!
Men när jag tänker tillbaks så har vi haft så många bra minnen tillsammans ni i 7:an, alltså riktigt bra minnen och det bästa är att vi har haft så jäkla roligt! Kommer sakna klassen under sommarlovet .. ♥

Några tjejer i klassen bestämde att dem skulle åka till laserdome imorgon, bra början på sommarlovet?! så jag och Tess hänger på, även Maja! Kommer bli riktigt kul men innan det ska jag ut till stallet och fota Galliano när han kommer ut på sommarbetet, första sommaren på gården för honom och jag längtar så mycket efter att få ha honom helt för mig själv i 5 veckor. Tar mitt liv snart som jag längtar!!

Skolavslutningen i år var ju lite sådär..halvt känslosam. Många i 9:an grät då dem inte kommer gå tillsammans längre och vissa fick glädjetårar, gulligt haha! Men dem fick ju också stipendier så vissa var ju överlyckliga. Den klassen gick även ut med dem bästa betygen av alla 9:or :) Men i alla fall var det många superduktiga som sjöng, riktigt duktiga! Blev faktiskt lite paff när en av killarna sjöng haha.. :P

Men efter skolavslutningen cyklade jag och min bror och tog en fika, snäll bror ♥ därefter red jag en hopponny, vem kan tänka sig?! skriver om det i ett annat inlägg ;)


jag vill inte ha klänning..

en vääääääääldigt liten del av tjejerna i klassen, superfina!

och sist..lämna tillbaks skåpsnyckeln, jag kommer sakna mitt skåp!

/ lizette . ♥


R.I.P

mitt spö... jag glömde det på Kulla..



/ lizette . ♥

efter uppvisningen..

Var Galliano riktigt trött så efter en timme i boxen kom jag in till honom igen och då låg han ner och han var så sööt! Så jag gick in till honom och satt där gosade med honom, och han var ju så lugn. Sen tillslut slappnade han av mer och mer och sen lade han sitt huvud i mitt knä och där somnade han! Så underbart söt, är ju helt kär i honom! ♥

Och Galliano är väldigt känslig för plötsliga ljud och hastiga rörelser, alltså överdrivet känslig så såklart kommer Filur in i gången och Galliano blir rädd och reser sig... mitt hjärta typ gick på mitten när han somnade i mitt knä, känslan säger jag bara...♥



/ lizette . ♥

VILKA SJUKT UNDERBARA DAGAR!!

Åh, men helt underbara dagar det har varit nu i veckan helt sjukt!

I torsdes spelade vi minigolf, jag red Tage (Tage goes sticka och är stark, haha!) och igår hade vi uppvisning, sen red jag Tage och borstade Zorro lite eftersom Anna åkte iväg till studentfest ;) Och såklart gör mina fina vänner mina dagar så grymt mycket bättre! ♥

Jag har så mycket att berätta om uppvisningen så jag vet inte riktigt var jag ska börja, kan väl börja med att jag älskar den lilla skiten, Galliano ? ;) I alla fall, jag älskar den ponnyn ♥

Kom till stallet vid kvart i 7 och gjorde i ordning honom sen skulle vi lasta honom och han gick rakt in i transporten, underbart :) Kom dit och kollade lite hur det såg ut där och pratade med några lärare, och självklart alla duktiga funktionärer :)

Gick ut igen och fixade Galliano och sen var det bara att rida fram inne i ridhuset (han har aldrig varit i ett ridhus med läktare förut) I början var han ganska seg men sen kom han igång riktigt bra, men tyvärr blev han så pigg så jag kunde inte arbeta honom längre haha! Och med honom skulle jag rida en kadrilj med, lycka till!
Men det gjorde jag och han var riktigt pigg och han var även lite rädd för alla dem som stod på läktaren så då sprang han såklart lite snabbare då också ja... Men så sjukt roligt det var att rida honom när han var så!

Vi hade två uppvisningar och på den första hade vi kadrilj, banhoppning, gymkhana och lite ridning för publiken och på den andra hade vi gymkhana, banhoppning, höjdhoppning och kadrilj. Kan ju säga att dem så hoppade var riktigt jädrans duktiga! Annie och Viander hoppade 1,35 m tillsammans, duktiga! Tess och Mister slog också "deras" rekord jag tror nog han hoppade 1,35 han med om inte det var 1,30 ;)

Och INGEN trillade av förutom Filippa på framridningen då hon lyckades fastna i tränset så det åkte av helt och hållet, men hon skadade sig tur nog inte :) Jag tog även några skutt inne på framhoppningen och jag kan ju säga att Galliano var TAGGAD!! sjukt roligt!

Jag red som sagt inte jättebra i kadriljen eftersom Galliano var värsta hopphästen men det finns filmer som jag kan länka ;)

I början red vi in i skritt och dem presenterade oss och i slutet gjorde vi ett ärovarv och damn vad Galliano hade roligt! Men sen skulle vi rida ut därifrån och vi hade sagt inga applåder, men jovisst.. vad gör dem? jo, dem applåderar. Och nästan alla hästar fick spel, även Galliano. Men ändå gulligt ;)

Efter höjdhoppet var det inte många av 7-9:orna som vågade prova på att rida, bara två stycken.. så ridningen var ingen sport va ? ;) haha...
Men måste ju bara säga tack till ALLA som var med! Speciellt Annie som ordnade detta så att det blev av!

Detta är en film från höjdhoppningen, men alla är inte med på den:
http://www.youtube.com/watch?v=1LImnfd-qNs
Film från kadriljen, jag vet att det ser konstigt ut, men jag inser själv det haha! ;)
http://www.youtube.com/watch?v=U66cvjP26Ls&feature=autoplay&list=ULVMZHUB2GJZo&playnext=1
Film från gymkhanan:
http://www.youtube.com/watch?v=VMZHUB2GJZo&feature=channel&list=UL
Film från banhoppningen:
http://www.youtube.com/watch?v=5UJv8oMt7aI&feature=autoplay&list=ULU66cvjP26Ls&playnext=2

Om ni vill veta varför det ser så klumpigt ut när jag rider, jag har ridväst under och en tjocktröja över eftersom vi var tvungna att ha ridväst på oss ;)

/ lizette . ♥



dåligt,dåligt..!

Jo tack, jag vet..superkass uppdatering men anledningen är att jag är hos pappa och där har jag inte en "egen" dator så det blir svårt att uppdatera därifrån ;)
men så fort jag kommer hem på tisdag (tror jag) ska jag blogga och skriva lite om mina planer och så vidare :)
/ lizette . ♥

RSS 2.0