nuså!

YES! Galliano var superfin idag, som vanligt lite protester men himla fin var han! Gjorde inte mycket avancerade övningar utan mer lite volter, serpentiner och att vända rätt upp rakt och inte vingligt. Mycket han behöver träna på ;)



/ lizette . ♥

inte mycket att berätta.

Träffade Tess igår kväll, var i stallet en snabbis och var på väla..

Idag skulle jag varit i stallet halv 11, men bilen gick sönder så kunde inte komma ut. Men nu är den lagad så ska väl snart ut där, har inte så mycket att göra mer än att mocka eftersom jag tror att Galliano gick lektion idag . Så ska ut och sola lite nu och sen sticker jag väl till stallet !

/ lizette . ♥

jajajajjaja...

Har tyvärr inte hunnit blogga på två dagar, MYCKET ATT GÖRA! :/ men nu är det helg.. sjukt skönt ;)

Igår red vi ut, och jag kan ju säga att Galliano har blivit unghästig, haha! Nu är han inte en snäll liten fin ponny längre, utan en liten envis besservisser(?), kickar och har sig haha! Inte så roligt, men han är ju så töntig, visste knappt att han ens orkade det ? ;) Han har till och med börjat "bocka"... skänklar man på honom och lägger till spöet lite så drar han ner huvudet och upp med ryggen så han kommer väl snart lära sig hur man gör.. ponnys ..

Idag red jag lite på banan, fick lite draghjälp, hur roligt är det att sitta och fightas med en häst som är skänkeldöv liksom? Och egentligen orkar jag försöka fixa det, men hur lätt är det egentligen om han går på ridskola ;) Men han skötte sig nästan finfint, lite kickar och protesterande men inte mycket mer ;)


inte helt fel, 27 grader ;)

Skolan har väl varit ok, och fortfarande skolarbete att göra. Nästa tisdag ska min och Alices film vara klar, och vårt manus är inte ens klart. Och allt ska vara på spanska, tjaa... lycka till med det! :)

Men har tagit mig en paus och solat lite och nu är det dags att sätta igång skolarbetet igen... Josefin har skickat bilder till mig nu, så ska kolla genom dem och se vad jag behöver ändra och justera i min ridning :)


men söt ?! ♥

/ lizette . ♥

lycka!

Precis som förra veckan var Baloo helt underbar igår också! Han var lite envis i ena varvet men sedan arbetade han på ordentligt! Så sjukt glad så det inte var sant! GLAAD!






bilder från förra måndagen, superduper glad ponny ju.. haha :)

/ lizette. ♥


vaarmt..!

Här är det nästan 30 grader ute, tror jag rider ikväll ;) Baloo hade nog dött om jag hade ridit nu..

Slutade halv två idag, så himla chill! Men sitter med läxan nu, och jag kan inte fatta att vi fortfarande har läxor och prov, DET ÄR SNART SOMMARLOV! det är nu dem sista veckorna man bara ska chilla lite :)

Sommar? ja tack.


/ lizette . ♥

hur en del av folket dömer...

Många av er ryttare har ju säkert tagit många bilder när ni rider era hästar? ;) Och som vi alla vet är bilder ögonblicksbilder. En ryttares sits ser kanske helt katastrofal ut på bild men i verkligheten är det långt från katastrof.
Och när folk ser den bilden dömer dem direkt att det inte ser bra ut. Och det har även jag fått höra en del, och hur kul är det egentligen ?

Jag skulle tro att någon av er har varit med det, och visst struntar man bara i det men det kan faktiskt göra en lite ledsen över att få mot sig. Jag tar inte åt mig vad andra säger om min sits på en bild, jag tycker ju själv det är lite skrattretande när man får en sådan kommentar ;) Till och med finns det ju bilder på toppryttarna när det inte heller ser riktigt bra ut, men det är bilder. Det är liksom en helt annan sak om man ser det i verkligheten.



Jag menar, det finns ju folk som inte vet att detta är en hjälp till hästen och då kommer dessa dumma kommentarerna om att ryttarens sits inte är bra ;) Fortfarande är detta ögonblicksbilder och det tycker jag man ska tänka på när det gäller att döma folk utifrån bilder :)

/ lizette . ♥

planeringen för baloo imorgon:

  • Skrittar fram, rider ut en liten sväng
  • Rider på banan eller i hallen och böjer genom honom
  • Gör likadant i trav & galopp
  • Mycket skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvänd
  • tar upp honom i en högre form och arbetar på där
Alltså, dressyrträning! ;)



/ lizette . ♥

dressyrtävling

Åkte till stallet för att kolla på dressyrtävlingen, Galliano var redan fixad och klar så jag behövde inte hjälpa dem..
Finfina ekipage tävlade men Moa var inte nöjd, förstod jag faktiskt. Han var seg som en skumbanan och gick verkligen inte fram, men hon red klart programmet och hon kämpade på bra ! :)
Mer kan man ju inte begära ;)

Placeringen blev i alla fall:
  1. Vendela - Mr Champion
  2. Britt-Marie - Spader
  3. Eva - Brutus
  4. Lovisa - Locke
Britt- Marie och Eva kom på delad andraplats och Lovisa blev då trea ;)


lånad bild på det vinnande ekipaget från Josse: www.ninjacake.blogg.se

/ lizette . ♥


när man tittar igenom bilderna ♥




Detta var första gången jag fick Baloo i form, och jag var överlycklig!

/ lizette . ♥



mål

  • Fixa dem sista veckorna i skolan!
  • Jobba Galliano mestadels från marken eftersom jag inte känner att det inte funkar för tillfället..
  • HA ROLIGT!
  • att kunna åka ut på en tävling med Filur ♥



/ lizette . ♥

drar till the stable!

Åker snart iväg till stallet för att mocka, Galliano går lektion idag.. Ska kolla med Moa hur det går för henne, eftersom hon tävlar med Baloo imorgon :) Galliano ska tydligen också tävla imorgon, ska kolla det när jag kommer till stallet så får jag väl hoppas att han inte blir rädd för publiken ;)


ååh, såhär vill jag ha honom! ♥

/ lizette . ♥

hur det ligger till.

Med baloo går det superduper bra, och jag känner att jag verkligen VILL rida honom, och det känns helt underbart ♥

Men sedan är det Galliano, jag tycker om honom så jädrans mycket så det är sjukt. Men jag känner att han och jag inte riktigt kommer överrens. Som tidigare har jag skrivit att han har blivit stum i munnen och inte går fram. Och ja.. det blir bara värre. Idag orkade jag inte ens försöka, jag sket fullständit i om han gick i form eller inte. För det gick verkligen inte. Så min enda tanke nu är att helt enkelt sluta, sluta satsa eftersom jag inte har en ponny att komma vidare på. Så är läget nu, och det är så jag känner.

Jag berättar inte mycket om hur jag känner för någon men jag delar det med er ;)

/ lizette . ♥

HAN KAN FORTFARANDE!

Men nog inte underbar ponny jag rider ?! Baloo gick verkligen som en klocka idag! Perfekta ridpasset, han har verkligen börjat komma igång igen och idag kunde han äntligen släppa ordentligt och faktiskt arbeta och gå i form i galoppen också :') sååå glad just nu!


Fortfarande lika underbar som förr ♥

/ lizette . ♥

ofrivillig avsitting, haha!

Träningen jag hade för Moa gick hur bra som helst! Hon red jättefint, hon vet inte riktigt knapparna på honom för att kunna arbeta honom. Men det kommer, hon vet hur hon ska arbeta honom och jag har sagt att jag ställer gärna upp fler gånger! Känner mig som en riktig tränare haha! :P

Galliano och jag tog oss en uteritt eftersom jag inte känner att jag kommer någonvart. Känns ju någorlunda kul ...
HAHHA, och idag är första gången jag "trillar" av Galliano, haha! jamen gud vad jag skrattade! Jag och Vendela red barbacka i grimma och ett grimskaft för att beta våra ponnysar, så skulle jag visa Vendela att jag kunde sitta på Gallianos rumpa, haha! fråga inte mig varför..
Men sedan började Galliano gå och jag försökte hoppa fram, men sen började han trava lite smått. Och jag typ hängde på halsen på honom och sedan gled jag av honom! hahaha, jag har nog aldrig skrattat så mycket åt mig själv!

Vilken tabbe.. och självklart sitter Vendela och gapskrattar åt mig, rooligt jag hade :P

/ lizette . ♥

den dära tiden..

ja, vart tog den vägen? Jag har verkligen haft fullt upp hela veckan och äntligen är jag klart med två av mina projekt! LÄTTNAD!

Galliano blir nog en perfekt ridskolehäst, alltså allt med honom går verkligen så himla kasst just nu! Han har blivit en liten seeg ponny som bara vill följa efter alla andra hästar. Han har också som sagt blivit lite stum i munnen och antagligen är det ridskolebarnen. Lite synd faktiskt, för han är en så himla fin ponny! Men jag hoppas verkligen allt blir bättre snart..

Imorgon har jag en träning för Moa och Baloo, ska bli riktigt kul faktiskt ;) Rider Galliano därefter och ärligt vill jag inte träna nåt mer så jag tar nog och rider ut en sväng..

/ lizette . ♥

härligt!

Baloo var nästan en ängel idag! Han känner direkt vem det är som sitter på, så i början var han lite irriterad och visste om att han skulle få behöva arbeta. Han kickade lite och började liksom gör öppnor om jag säger så. Han gjorde fina rörelser i alla fall, haha! :)

Jag började lösgöra honom och mjuka upp honom i båda sidor och han förstod direkt vad jag ville! nästan... men han var riktigt duktig och kunde både gå i en lägre form och en högre form. Började så smått i traven och även då förstod han, men när han sen kommer i obalans och drar upp huvudet igen måste man börja om från början. Tyvärr. Just nu måste jag satsa stenhårt på att han ska få upp ryggmusklerna igen! ;)

Josse plockade fram lite upphöjda bommar, tog dem både i trav och galopp. Därefter löslongerade vi honom så han verkligen kom loss och när vi ändå hade bommarna framme fick han hoppa en skutt på 60 cm, underbart vad han kan! :)

Josefin fotade lite och ska se om hon kanske kan skicka dem till mig, via något.. haha!

/ lizette . ♥

I'd rather be with you.

Jag tycker inte om falska människor. Som tänker på sig själva och hur deras perfekta liv ska se ut.
Mitt liv är långt från perfekt, ändå är jag inte egoistisk. "Jag är hellre med mina riktiga vänner än med dig lilla vän.."

Galliano gick väl inte som en stjärna idag, men han är alltid en stjärna i mina ögon ♥
Baloo får träna lite över bommar imorgon + att jag ska arbeta genom honom ordentligt ! han är som sagt inte som förut, vilket gör mig ledsen. Men det vet ni redan ;)

Denna vintern var han helt perfekt:





Jag hatar att jag saknar detta..

/ lizette . ♥


som ni kanske..

ser har jag inte kvar den gamla headern. Min kära syster tyckte jag skulle byta nu när jag nästan bara har galliano, så hon tog på sig att göra en header åt mig ! :) haha, som vanligt är jag besvärlig och ska ändra smådetaljer, haha..
I alla fall så får hon ett stort tack av mig för att hon vill, jag hade ändå aldrig "orkat" göra en ny ;)

Och sen tycker jag att ni ska kika in på hennes blogg, som till mesta del handlar om hennes hamstrar :)  www.ninjacake.blogg.se
Rätta mig Josse om det är fel ! :)

/ lizette . ♥

åh, men vilken underbar dag!

Riktigt fint väder och min dag har redan blivit förstörd. Vill helst inte skriva om det här, men min dag ser inte bra ut i alla fall. Hoppas er dag blir bättre än min ;)

Så skola blev det ingen idag,  men hoppas jag blir bättre till ikväll. Ska plugga lite svenska nu, prov imorgon!

/ lizette . ♥

Pappa ! ♥

Mår inte toppen nu kan jag säga. Mitt liv just nu är en enda röra och jag vet inte vad jag ska eller hur jag ska göra. Pappa gjorde min dag idag i alla fall :)

Vi tog oss en fika inne i stan, sedan bar det av till Hööks. Egentligen skulle vi köpt en Racesafe säkerhetsväst till mig, men eftersom dem inte är dem billigaste valde vi en annan sköldpadd. När jag hade växt ut denna skulle jag få den andra lovade han, haha ja... men sedan köpte jag (pappa) en t-shirt från Hööks nya collection och även två påsar hästgodis.

Dock, säkerhetsvästen är lite stor även fast jag har spänt in den och tagit den minsta som fanns : XS, den är lite klumpig nu i början men den blir väl snart mjuk och smidig :)









/ lizette . ♥


överglad, överglad, överglad!

Sommaren 2012 ♥
Då är Galliano min i fem veckor! Trodde verkligen inte att mina föräldrar skulle gå med på det, men till min förvåning var det ingen av dem som tyckte det var en dålig idé ! G L A D !




/ lizette . ♥

börja plugga!!

åh, kom på att jag hade spanskaglosor till imorgon. Bara att sätta fart att plugga!

Håkansson i panik ?!

/ lizette . ♥

red tage i helgen:

böjer genom och travar fram lite, jobbar honom i en lägre form











åh, men nog inte fin nä ?!

/ lizette . ♥

RSS 2.0