14!

Idag fyller jag 14, finally!
Har haft dem bästa dagarna i Göteborg också, berättar mer senare.

Ska äta lite frukost och sedan åker jag till stallet och tar med mina inköp från mässan ;)
Kommer lite bilder sen också :)

/ lizette . ♥

lillen stack idag.. dock långsamt..

Lille sötnosen stack iväg idag, hmm.. "stack" visst stack han, men väääldigt långsamt! haha.. han är ju så söt!♥
Red ut en liten sväng med Ella. Ronja stack och då tyckte ju Galliano att det var en bra idé, haha.. sen blev han rädd för ett par golfare :( 
Imorgon tränar jag för Anna med honom och sen sticker jag till stan för att köpa en massa godis till tågresan på torsdag. GÖÖÖÖÖÖTEEEEBOOOORG JUUU!! :D
Längtaar!

Därför ska jag gå och packa nu.. ;)

/ lizette . ♥


(ville bara berätta om min underbart ointressanta dag)

haha!

Kollade runt på lite bloggar nu och hittade en blogg med ett gammalt inlägg om dressyrmupparna. Bloggaren menade att dressyrmupparna var överdrivna med nya grejer och att allt skulle vara perfekt. Hon gjorde också en egen "hot or not" . skämt åsido ;) men detta var ju så kul.. hahha!
Detta var en del av hennes inlägg:



Hot: Fint blont hår och snygga träd i bakgrunden. Ser ut att vara en vackert målad bom i högerkant.

Not: För litet schabrak, oansad man, långt klumpigt hovskägg, remont (såååå fult), benskydd med uthängande flärpar, ful klippning (helklippning är alltid att föredra om man vill se snygg ut), smutsiga ridskor, oseriösa ridkläder, smutsig svans, opassande sadel... Du kan också föra bak skänkeln och börja fundera på att kanske nudda rumpan i sadeln lite?

hahhahah " ser ut att vara en vackert målad bom i högerkant"

fast , jag älskar verkligen dressyrmupparnas blogg! No 1 :)


/ lizette . ♥





US möte i 3 timmar, yeh!

eller nja, fem timmar... Idag startade jag, Ella, Vendela och Alice (och Kikki) ungdomssektion :) Så vi började med att städa ett "rum" ovanför sadelkammaren, och tillslut blev det fint! så nu är det vårt rum, haha! :P
sen satt vi och diskuterade i tre timmar, tog en paus och fortsatte i typ två timmar till!
Men det var faktiskt kul, och vi har dessutom stoooora planer! :D

har inte mycket bilder just nu, men jag bjuder på en väääldigt söt bild på min katt...

ja, nog..

/ lizette . ♥

torsdag-lördag

på torsdag åker jag till Göteborg för att kolla på Göteborgshorse show! Så jag kommer inte hem förrän lördag eftermiddag, därför kommer jag inte blogga dem dagarna ;)

Är det någon av er läsare som ska till Göteborgs horse show ? :)



/ lizette . ♥

en liiten syster kom idag!

Josefin kom till stallet idag, kul att hon efter typ 1 år är i stallet igen :)
Men denna söta systern fotade mig lite idag, dock var det lerigt i paddocken, och vart jag än gick.. så jag hann bara rida i hallen i en kvart och lite på banan, lektionerna började...

Red därför inte så länge, Galliano var också väldigt trött. Jag märkte på bilderna att jag måste träna på min sits.. har verkligen ingen bra sits, blev lite besviken när jag lade märke till det :(
Men har två bilder än så länge, ska sno några till. Men det funkar inte på den här datorn just nu.. -.-'


babe ♥

han kan faktiskt han också! :D älskar denna ponnyn, helt underbar. ♥

/ lizette . ♥

blev en liiten Tage ritt i torsdes!

Var själv på träningen i torsdes så jag fick rida Tage :) Tyvärr kunde jag inte rida i ridhuset med honom, det blir för litet för honom..och ute spöregnade det, men jag gjorde mitt bästa av det. Och det gick faktiskt bra! Tage var så snäll och protesterade inte mot vädret, haha ;)
Anna ville också se mig på en privatlektion för henne, Tage! Det är nog ett gott tecken ? :)

Galliano igår var väldigt okoncentrerad.. har bara varit allmänt trött nu, så det gick inte så bra , det passet. Men det blir bättre! får jag hoppas...



/ lizette . ♥



...

Ikväll blir det markarbete med Galliano, ett litet skutt också :) Hoppas han är lite pigg idag ;)

Provet gick väl sådär, svarade fel på två frågor som jag vet att jag svarade fel på, haha ! Annars har dagen var chill, och imorgon ska vi kolla på film och lite sånt. kul :)
Och gympan idag var ju heeeelt crazy. Peter hade ju inte koll på något, haha.. fail.
och förresten fick jag precis reda på att jag ska redovisa heelt själv vecka 9.. bra däär! :(

lite ledsen just nu, haha :(

har ingen lust precis just nu att blogga, återkommer senare !

/ lizette . ♥

kemiprov imorgon, jippi!

Fast det tröstar mig lite att det är lov nästa vecka OCH ATT MIN MOBIL HAR KOMMIT, YEH! :D
Min bror tog sönder min mobil för några månader sedan och halva skärmen gick sönder. Nu har den äntligen kommit tillbaka efter 1 månad eller 2.. :P
Men det är så skönt att det äntligen är hemma, har ju faktiskt saknat den ! ;)

Kom hem och packade lite, eftersom vi ska flytta, åt litta och nu sitter jag här och pluggar. inte alls en tråkig dag idag, nänä!

För övrigt så saknar jag Baloo, dock inget ovanligt.. nog det enda jag tjatar om här :P


/ lizette . ♥

kanske borde...

...börja plugga till NO-provet på torsdag. kaanske...
Skolan går väl sådär just nu, känner mig inte ... hittar inte ordet för det ... men jag känner inte för att göra något just nu. Så som vanligt fick ett ryck under en redovisning idag. Så jag blev skitsur för att det inte gick så bra, haha.. tur att lille Tess vet hur jag är! haha, tror inte man ska vara i närheten av mig när jag är sur ! :P

Och förresten , GLAD ALLA HJÄRTANS DAG! När jag och Tess kom till skolan idag var våra skåp fullbombade av hjärtan som det stod saker på. Ex. att man skulle krama den snyggaste den snyggaste killen i klassen, haha.. vilket inte många gjorde. Fick också lite geléhjärtan, och på lunchen fick vi "hjärtplättar" haha! :)

Så nu ska jag plugga och sen åker jag till stallet! ♥

/ lizette . ♥

oh, no. snö...


Nae, jag tycker faktiskt att ponnyakuten ska vara mer än en halvtimme. Det går så fort..
Eller har jag fel ? ;)

Idag fick jag äntligen rida Galliano, så glad att han blev frisk ! Egentligen hade jag ju tänkt ta ett skutt med honom, men banan var täckt av snö och ridhusets underlag var alldeles blött och lerigt (dem hade "vattnat" där) så det blev inte av! Så istället jag jag lite dressyr på banan, det fanns ett spår på en volt så jag fick nöja mig med att rida där ;)
Men som vanligt var han duktig, nöjd ryttare ! :)

Hur gör ni på vintern när det är snö ? Vart rider ni ?



/ lizette . ♥


I love you for who you are.

Nu blir det criminal minds och sen ska jag faktiskt gå och lägga mig, så godnatt!




/ lizette . ♥

chockad..!

...
Kom till stallet igår och mockade åt Galliano. Som vanligt ;) Men efter att han hade kommit in i boxen igen började han att "slå" mot boxdörren. Jag tänkte inte så mycket på det, han är ju unghäst. Så jag fortsatte att borsta honom, sedan började han skaka. Så jag tänkte att det var kallt, jag lägger på honom täcke. Därefter gick jag och hämtade sadel och träns.

När jag kom tillbaka låg han ner i boxen och låg och skakade. Och han skakade inte lite heller...
Jag försökte få upp honom så att han inte skulle ligga kvar, och vi ringde Bodil direkt! Han mådde verkligen inte bra. Jag fick värsta chocken, det kan inte hända! inte igen..

Men Bodil kom ut och såg till så att han fick i sig olja och mat. Vatten ville han itne ha, dåligt tecken..Det var bara att gå ut och gå med honom, och ge honom oljan. Vi skulle se vad han gjorde om vi släppte in honom i boxen, direkt när han kom in lade han sig ner och började rulla. Det var så hemskt att se på, men jag tror att han förstod att vi ville hjälpa honom. För han var lugn när vi gav honom oljan, och det är jag glad för. Annars hade vi varit tvungna att åka in med honom.

Efter att vi gått med honom och gett honom mat och olja i en timme började hans mage gå igång igen. Han blev bra igen! Jag var så orolig för honom, så idag när jag kom var han som vanligt igen. Precis som om att inget hade hänt. Men känslan av att se honom sådär var inte speciellt kul..

Galliano är stark trots att han är så ung, det är jag glad för!♥

/ lizette. ♥

babe ♥

Just nu önskar jag att alla var tillbaks. Jag vill att allt ska bli som förr, jag blir ledsen när jag ser på de få bilder jag har på Baloo och Kornetta att dom faktiskt inte är kvar. Visserligen finns Baloo kvar, men det är inte samma sak..
Jag ser på bilder att jag faktiskt har växt ifrån honom, jag gillar inte den tanken, jag gillar den inte alls...

Och Kornetta.. mitt hjärta ♥ Det skär i mig, varje gång jag hör namnet, när jag ser en annan häst i hennes box. Hennes gamla hage. Jag glömmer aldrig den sista sekunden jag såg dig. Med dem vackraste ögon som finns. det gör så ont att kolla på bilderna, tänk att i somras... då fanns alla kvar. i somras... Alla var kvar. Baloo, Kornetta och Nella.. Hjälp... jag saknar dem så mycket.







/ lizette . ♥

sjuk...

skidåkningen igår gjorde visst att jag blev sjuk idag, inte alls kul faktiskt.. men skidåkning blir det mer av ;)
Hoppas att jag blir frisk till imorgon så att jag kan åka till stallet, Galliano behövs ridas!

För övrigt tyckte jag att jag blev rätt grym i sådana glasögon, eller vad dem heter, skidglasögon? :)

haha, jag har mössa så ni vet ;)

/ lizette . ♥

hemma nu ! :D

Har precis kommit hem från Vallåsen, var där med skolan idag :D  Första gången i hela mitt liv jag åker skidor, och det var faktiskt riktigt kul! haha, åkte med Anton, Tess, Joel, Elin, Anna, Izza och Olivia. Wilma och Alice också, lite då och då.. men Izza och Olivia vågade inte åka fler backar än barnbacken, så resten av oss stack till de större :)
haha, så åkte vi upp med sittliften, och som jag failade! Helt sjuukt!

jag trillade när jag skulle hoppa av så att jag hamnade under liftarna, fail? Men sen gick det riktigt bra. störtlopp vägen ner? jaddå! :D

Hade i alla fall riktigt kul, tack alla för idag ! :)

/ lizette ♥

babe var nog lite pigg i söndes...

Red Galliano i söndes. Gick faktiskt rätt så bra, jag är så glad att jag har honom, att jag har någon i alla fall...
I början av passet var han en aning pigg, piggare än vanligtvis. Jag tänkte inte så mycket mer på det än att jag skulle rasta av honom. Men sen började han bara tramsa. Jag tränade lite på övergångarna och halterna, även att kunna rygga. Han är ung, så han lär sig fortfarande.
Men i alla fall började han tramsa när jag gjorde halt. Han var så pigg att han började rygga. Jag gav honom eftergift på tygeln och tryckte lite med skänkeln, sedan gick han fram. Nästa halt gjorde han likadant och sedan stegrade han! haha, jaha? vad var detta liksom? :P Så gjorde han någon gång till, sedan när han hade blivit lite rastad blev han lugn igen och skötte sig :)

Haha, första buset han har gjort sedan han kom. Men jag förstår honom, han kan inte springa i hagen och han är fortfarande ung ;) Men jag är ändå så nöjd över honom! ♥

samtidigt som jag är glad över Galliano, och Filur, så vill jag ha Baloo mer än något annat..han är verkligen mitt allt. Eller var mitt allt. Jag saknar honom något sjukt, det är ju han som har lärt mig allt jag kan. Jag vill inte lämna honom, även fast jag måste.
Jag älskar dig Baloo, kommer alltid att göra det!♥


/ lizette .




RSS 2.0