haha, uppdatering på hög nivå eller?

Har haft så mycket att göra, Galliano tar ju upp hela mitt liv! han har verkligen gjort sjuuukt äckligt stora framgångar! eller, säger man så ..? haha, ja..men jag kan verkligen inte fatta att han har blivit så fin, och så duktig! Han är trots allt inriden tidigt på hösten 2011, så knappt ett år! Det känns verkligen inte som att rida en unghäst, han är ju så perfekt! Visst är han lite osäker på sig själv och kanske inte jätte stabil, han går lite fram och tillbaka ;) 
 
Men han har varit verkligen över mina förväntningar, och jag är så GLAD! allting har släppt, precis allt! 
 
Igår red jag dressyr inne på banan och han var riktigt duktig, gick igenom i båda varven men lite svårare i vänster varv. men det släpper efter ett tag. Tränade mycket på öppnor och slutor vilket är en stor förbättring! han är mycket rörligare i bogarna och det är just det jag är ute efter!
 
Idag hoppade jag och jag tror minsann att vi kom över ett 85-90 hinder en gång innan han blev allt för trött. Annars hoppade jag inga höjder, tränade mer på att komma rätt så att han lär sig och blir stadigare mellan hinderna. Tränade också på att landa i rätt galopp men det var busenkelt för honom och förstod direkt så där var inget direkt att träna mer på :) kom även på att han är rädd för att "hoppa in i skuggor". Om det står ett hinder i skuggan och han kommer från det håll där solen är så blir han rädd och vägrar hoppa. Men är man bestämd så kommer man över! Nästa gång ska jag hoppa lite titthinder, absolut INGA höjder där, kanske 30-50? inte högre, utan fokuset kommer ligga på att vi ska komma över ett lite läskigare hinder :) 
 
Veckan har varit perfekt och nu är det bara en vecka kvar av att ha Galliano, kommer sakna det :( Imorgon ska det i alla fall regna och om det inte regnar för mycket ska jag nog ha lite markarbete, bra plan det där! 
 
Förresten, att åka till stranden med Galliano gick superbra! han skötte sig perfekt även fast han inte vågade gå ner i havet, haha... massa fina bilder! 
några bilder från idag som världens bästa Rebecca har tagit!♥
 
 
 
'innan kunde han inte gå i form i galoppen' 
 
tack så jättemycket för alla fina foton! thankuuu! 
 
/ lizette . ♥
 
 

TAGGATAGGATAGGA!

Imorgon åker jag till stranden med Galliano! Första gången i hans liv han är där, så får väl se hur det går ;) men jag tror nog att han kommer bli rätt så pigg ;) 
 
Idag red jag och Felicia (och hennes lillasyster) ut en runda barbacka, sjukt mysigt! ♥ red lite i lilla skogen och sen några minuter på banan, utan skor..haha, Galliano taggar som bara den om han hamnar efter en annan häst, hur roligt som helst! man kan ju som sagt inget annat än älska den ponnyn. 
 
Förresten, jag har ju glömt tacka Rebecca för alla fina bilder! tack så mycket, följa på torsdaaag? och svara på sms tack...
 
 
 
/ lizette . ♥

5 sanningar

  • jag hatar att vara ute och springa, hur tråkigt som helst..

  • jag blir lätt sur eller irriterad(kanske ni redan vet, hehhe..) 

  • jag kan stå och titta mig i spegeln och tycka jag är skitsnygg, men på bilder är jag skitful haha! 

  • jag vill att allt inom ridningen ska vara perfekt, vilket aldrig kommer att hända

  • just nu är Galliano min absoluta favorit, även fast Baloo är min favorit. hur svårt som helst att förklara..
 
/ lizette . ♥

äntligen!

En aningen fint väder och hoppas verkligen att banan är ganska ok idag..eftersom det är så fint väder idag rider jag nog barbacka och tar bommarna en dag då banan inte är lika lerig. Vill inte rida inne när det är fint väder! ;) 
Ska snart byta om och åka till stallet, ha en mys dag med världens finaste. Ska ta med lite gott till honom :') 
 
Hörs senare! 
 
Detta är en bild från första dagen med Galliano och det är såå mycket skillnad på honom! Han lär sig fort och det är ruskigt glad för! Stör mig lite på att mitt här är innanför västen..aja..fin är han i alla fall ♥
 
/ lizette . ♥

dagen

Red ut en runda med Felicia och hennes lillasyster idag och sedan vidare mot helsingborg! 
 
Blev mycket galopp och trav, och några pauser i skritt. Påväg upp för en lång backe fick Filur något spel och sprang ut på ett av fälten mitt framför Sammie så ja, Felicias lillasyster trillade av men skadade sig inte (thank god!!) Men annars gick det superbra, och imorgon planerar jag att ha markarbete :) 
 
 
/ lizette . ♥

GÅR INTEEE!!

nej, helt seiöst.. det går INTE att föklara hur mycket jag tycker om Galliano! Som vi har utvecklats, när jag började rida honom kunde han knappt gå i form och orkade verkligen inte bära upp sig själv. Och nu sitter formen perfekt och nu är det bogarna som ska arbetas på, han har jättesvårt i vänster varv för att göra öppna och i höger sluta. Men det kommer blir bättre! Men gud, jag är helt superperfekt nöjd med honom, och flytta för skänkeln är inte heller några problem, HUR UNDERBAR ÄR HAN INTE !! 
 
Mitt leénde är upp till öronen just nu, toppkänsla! ♥
 
 
 
 
kalvinprickar på mageen! 
 
 
 
 
/ lizette . ♥
 
 

såå!

Datorn är ganska okej nu! så berättar om den senaste veckan ;) 
 
Galliano har varit waaaay to underbar! Hur duktig som helst i dressyren och i hoppningen, jag kan inget annat än älska honom ♥ är sjukt nöjd..hoppträningen denna gången gick också superbra och vi hoppade 80 cm! haha, jag är höjdrädd så det är alltid något ;) men nä, gud..jag kan verkligen inte förklara, jag kan inte titta mig mätt på honom..jag vill ha honom!! 
 
Baloo har jag hela denna veckan, (kanske jag har berättat, eller? :p) han är väl inte så fin just nu..och ärligt talat känns det hopplöst, varför gör jag detta ? satsar på att rida ut och rida barbacka på honom, inga krav alls...
 
hörs senare, ska fixa lite! ;) 
 
/ lizette . ♥

dagens ridpass

Idag red jag ut med Vendela och hennes nya häst Adonis. Jag tror att han är en trakhener, men är inte helt säker..han är 168 cm hög och är väääldigt social! superfin är han, hon har lyckats få tag på en riktigt fin häst! :) 
 
Medans Adonis stack iväg sprang Galliano för sitt liv men haha..gud ja..vi var nog ett par hundra meter bakom dem men han drog ändå på ganska rejält! Galliano har ju också lärt sig det här att bocka, sparka bakut och "stegra"
På uteritten blev han nog lite stressad, han blev nog rädd för en golfare, så han stegrade lite smått och började liksom "springa iväg" Men man känner sig ändå så trygg på honom, hur cool som helst! Jag har också märkt att när han blir rädd eller stressad tar han i bettet och gör vad han vill, men det blir bättre så småning om han är trots allt bara riden i knappt ett år ;) 
 
Red Tage idag också, och självklart var det hinder på banan. Så Tage taggade upp och blev sjuuukt stark. Kändes inte alls bra idag och han är ju väldigt mycket storhäst så ju mer man rider honom desto mer vänjer man sig. Nu har jag ju bara ridit ponny i minst en månad så storhäst är ju någon heelt annat att rida. Men jag trivs som ponnyryttare även fast jag är rätt så lång ;) 
 
imorgon ska jag nog ha bommar och ska se om inte någon kompis kan följa med, hade ju varit sjukt bra! På fredag ska jag och Felicia rida ut med fika, hur mysigt liksom!? :D 
 
och ja, den här sommaren blev något helt annat än vad jag hade tänkt..
 
/ lizette . 

kan ju berätta för er..

JAG ÄR JÄTTEARG!

Åkte hem till mamma idag och förväntade mig att jag skulle kunna lägga in alla fina bilder, men icke! Datorn har väl kraschat eller något, med alla mina bilder! alla mina underbara minnen, puts väck..Är både arg och ledsen, har lust att hoppa sönder datorn. Så ja, jag får väl hoppas på att datorn blir okej igen och jag hoppas verkligen att bilderna kommer vara kvar! 
 
När jag är på det humöret är jag verkligen inte att leka med, spelar absolut ingen roll vem det än är jag blir sjukt otrevlig i alla fall..nästan haha ;) 
 
Men Galliano har verkligen börjat trampa på och är riktigt, äckligt duktig! Så himla glad jag blir av att se honom, den känslan! ♥ okej, han är den enda jag inte kan vara arg eller sur på länge, en liten stund bara när han tramsar ;) 
Men gud vad jag tycker om honom, älsklings ponnyn!
 
Skriver i ett nytt inlägg om idag ! 
 
/ lizette . 

lite allt möjligt

Ja, jag vet att jag inte har bloggat och det är för att jag inte har haft en dator att använda. Så nu lyckades jag låna en dator så skriver lite snabbt om dem senaste dagarna.
 
Dem första två dagarna red jag och Galliano ut. I onsdes hade jag bommar/cavaletti(?), torsdag dressyr, fredag hopppning och idag lite dressyr barbacka.
 
Igår var Galliano såååååå duktig! Han hoppar riktigt fint, även fast han är lite osäker, men herregud vad den ponnyn kan! Hoppade inga speciella höjder, själv är jag en aningen hopprädd men vi tog oss över hinder på 75 cm.
Idag gick det inget vidare, kändes inte alls bra..Varken Galliano eller jag var på humör, så det ridpasset är ju bara till att lägga bakom sig. Men efter Galliano red jag Chili, sjuuukt längesen jag red henne! Hon är inte alls som Galliano att rida, det var liksom att byta ridstil helt. Så jag hittade inte riktigt knapparna på henne + hon var lite nervig när det var hinder inne på banan. Men i galoppen kändes det riktigt bra och det var faktiskt skönt att få rida en häst som var lite mer framåt! Lycka! ;)
 
Har bestämt lite grejor att göra nästa vecka, så det kommer upp snart på bloggen. Lovar er bilder när jag har en dator ! :)
 
/ lizette . ♥

Fixade!

Lyckades minnsann fixa en fotograf till idag, som jag tycker väldigt synd om, haha..Tvingade henne att gå typ 3 km sammanlagt och inte i världens bästa terräng. hehe.. ;) 
 
men fina bilder blev det! 
Bjuder än så länge på en bild, datorn är seeeg! 
 
/ lizette . ♥

jo, jag vet

Bloggningen har ju inte varit på topp idag, just nu mår jag inte så bra. (jag är inte sjuk eller så, jag bara..mår inte bra) men jag har anledningar.
 
Ska sätta mig framför TV:n och kolla film och äta melon, hur gott liksom?! Men som sagt, är det fint väder imorgon rider jag på fältet, egentligen ska iväg till några kompisar imorgon eftermiddag. Men jag hinner verkligen inte, första dagen med Galliano vill jag inte stressa igenom. Jag vill ta det lugnt och ha roligt, så det får bli mitt motto imorgon: ha kul! ♣
 
Tänkte även rensa bland alla mina bilder, ska se vad man kan hitta ;) 
 
/ lizette . ♥
 
 
 
 

IMORGONIMORGONIMORGONIMORGONIMORGONIMORGONIMORGON!♥

Imorgon är första dagen med Galliano, HUR UNDERBART ?! 

Hade tänkt rida på fältet in bit bort från stallet, om det är torrt och inte regnar.. Annars rider jag väl inne på banan eller i hallen, om det är dåligt väder. Men nu får vi hoppas på att det blir fint väder! Ska se om Rebecca kan hänga med och fota lite, hade varit roligt med lite nya bilder här tycker jag ;) 
 
Baloo ska få ett pass barbacka, funkar det inte så ja, blir det sadel ;) om vädret är bra så ska jag bannemig(?) HOPPA! åh, vad jag längtar till att få hoppaaaa! 

var och träffade Tess igår, drog snabbt inom ica men där stötte vi på Julia, Fia och Alice, drog till Lerberget och chilla och sen sov jag hos Tess. Har precis kommit hem så senare ska jag träffa Tess igen så jag kan prova Charles Owen hjälmen :) 
 
Bilder kommer, LOVAR!

/ lizette . ♥
 

RSS 2.0