ungponnyn

Galliano har börjat visa sig mer som en ungponny nu och är inte i samma fokus som innan, man känner det på honom och han är väldigt ostadig. Jag har ju fått börja om med honom igen nu efter all vila och nu ridskolan..han är lite stark i munnen och släpper inte bettet så man måste vara lätt på handen. men jag ska verkligen se till att vi kommer in på rätt spår igen :) 
 
Ridpasset idag:
Han var som sagt ur fokus och inte mjuk i munnen så jag fick lätta rejält och tänka mer på att driva honom och få honom till att lyssna mer på skänkeln. Jag red honom bara lite lätt idag på fältet och han precis rida klart innan regnet öste ner, vädret var superfint när jag red! 

haha, fail..
 
/ lizette . ♥

höst?

vädret är ganska tråkigt, så jag var bara snabbt i stallet och mockade. Imorgon åker jag ut tidigt och rider Galliano lite lätt eftersom han har blivit avmaskad, regnar det inte rider jag på fältet :) förresten! när jag kom till stallet gick några av ponniesarna ut och så såg jag att Filur hade Gallianos grimma på sig, den som JAG har köpt! den har jag letat efter överrallt och så ser jag det? Alltså, hur elakt är inte det?! helt onödigt, dom har alltså bytat Filurs grimma med Gallianos, så arg jag blir! 

Har suttit och kollat lite pay and rider eftersom jag vill komma ut med Galliano, men då vill jag inte hoppa några titthinder eftersom han är som han är..så det kan bli rätt svårt, får väl mejla och kolla med dom.. ja, och bara för att det regnar kan jag inte göra någonting alls, bara sitta hemma..sluta reeeegnaaa tack! 
 
söt pigg ponny (bild från andra dagen med Galliano i somras)
 
/ lizette . ♥

prov,prov & läxor..själv då?

har prov om två veckor, plugga plugga! sjukt segt idag och jag var inte alls på humör, började dagen med idrott på stranden. sen stressa till skolan till nästa lektion, underbaraste tiden på dagen ju ;) har funderat på att sticka ut med kompisarna, är ju ganska kul att sitta inne en fredagkväll haha! 
 
hästarna..
  • hade hoppträning igår och det gick förvånadsvärt bra! helt sjukt vad glad jag var efter träningen, herregud..har nog aldrig varit så glad efter en HOPPTRÄNING! :D Galliano var sjukt pigg, nästan het och han hade perfekt fart inpå hindrena och han hoppade superdupermegaperfekt! vad mer kan jag begära av en 5-åring?! :D åh, vilken underbaring ♥ 
  • idag skulle jag egentligen ridit för cissi men dem som jag skulle ridit med är ju yngre än mig och inte på samma nivå som mig. tråkigt, så jag bestämde mig för att inte träna för henne något. bra beslut..så inget stall idag, rider på söndag istället!




/ lizette . ♥
 
 

hemmaaaaa

Har kommit hem från skolan och pratat lite med Tess,ärligt talat så är det liiiite skönt att ha börjat skolan igen. Jag har något att göra när jag kommer hem i alla fall ;) Ska sätta mig med vårt nya projekt och sen läsa lite, ohyes vad kul... Ska åka med mamma och handla ny almenacka(hehe, stavning på det dära..?) och överstrykning pennor m.m
 
Har liksom insett att om jag inte sköter detta och får bra betyg kommer jag aldrig komma någonstans. Lika bra att göra allt perfa, nog..man hade ju kunnat önska typ ;) men jag hoppas på att allt blir bättre och att jag sköter detta nu, orkar inte sitta uppe fler nätter och skriva klart alla inlämningar och grejor, MAN BLIR JU HELT SJUKT DEPRIMERAD?! är faktiskt fortfarande lite ledsen över att jag fick underskåp och blev en aningen lite ledsnare när jag såg att jag börjar klockan 8 ons,tors & fre. intressant .. ;) 
 
haha ja, denna bilden muntrar ju upp det heelaaaa eller iiinteeee

/ lizette . ♥

jag har lyckats!

att bli sjuk...
 
Var hemma från skolan idag, och kom precis på att jag ska ut till stallet. intressant, tror inte mamma vill köra mig nu ;) just bara för att jag är sjuk så är det såklart fotografering imorgon, det går redan åt skogen..
 
men får väl äta något och sen be mamma köra mig till stallet, och jag kan ju säga att headern är väl ganska på gång och jag kan nog snart använda min egen dator eftersom den också har varit sjuk, stackars den..
och jo förresten, jag är halvt döv på ena örat så det är också ganska irriterande (hehehehehehhehe, jag är inte halvt döv på riktigt, heheheh)
 
/ lizette . ♥

sjuuukt varmt!

Var i stallet vid ett och mockade åt tre, satt sen i värmen i säkert tre timmar för att det skulle bli lite svalare. Seeen tillslut blev det svalare så red en stund i paddocken med Tage :) Jag tränade mest på min sits på honom, han är ju stor så det blir liksom en HELT annan sak än att rida en liten seg ponny ;) men det ska det tränas på, ohyes! 
 
Imorgon åker jag ut till stallet tidigt för att rida Galliano, ska nog rida ut en sväng om det inte är för varmt. flugorna är ju exakt överallt! och på tal om flugor, millimetrarna tar ju livet av en?! arg man blir.. 
 
sitter uppe vid stora datorn där det finns exakt 0 bilder, kul va ? ;) 
 
/ lizette 

berättar mer

Nånstans visste jag att jag skulle sluta med allt, orkar inte, tänker inte och ska inte. det var så jag tänkte och det är så himla svårt att komma tillbaka och försöka få allt att funka, speciellt när man mår allmänt dåligt hela tiden. i alla fall började jag skolan idag och ska ordna upp exakt ALLT! allting ska gå ihop och jag har mycket som måste göras..men det SKA fixas. skolan, mig själv och hästarna.
 
hästarna..ja, så här ligger det till. jag har kvar galliano som skötare, mockar fre,lör & sön och jag rider även honom på söndagar. Egentligen ska jag träna för cicci på fredagar men jag kommer hamna med dem som inte ligger på samma nivå som mig och då är det inte speciellt roligt. dessutom är hon rätt så dyr. så jag har bestämt att jag lägger dem pengarna på något som behövs. Baloo är skadad just nu, så han ska bara pysslas om och när jag väl har honom, då arbetar jag honom från marken. känns inte alls bra att sitta upp på honom när jag är för lång, det funkade innan men nu har baloo blivit så gammal och har inte samma kroppsbyggnad eller hur jag ska beskriva det..
 
Jag har nog också nämt att det känns bättre att rida storhäst, eftersom jag är så lång. så när Anna inte kan eller har tid ibland så får jag rida Tage. Har även fått rida en annan häst, som jag red några gånger i vintras men då var han så unghästig att han var helt galen, fel ord kanske men så var läget. Han har lugnat sig nu så jag kommer kanske också rida honom lite då och då, kul faktiskt! :) 
 
jag försöker komma överrens med mig själv om jag fortfarande ska ha kvar bloggen eller om jag ska ta bort? om jag bestämmer att jag ska ha kvar den blir det en ny header. Ska försöka klura på det lite... ;) 
 
/ lizette . ♥

RSS 2.0