Galliano 28/4

I början av ridpasset var han pigg och sprang på bra, dock mot slutet blev han långsammare ;)
Jag kan inte rida helt seriöst än, jag kan tyvärr fortfarande inte sitta ner i traven pågrund av svanskotan.. Så jag har tränat lite på skänkelvikningar, bakdels och framdelsvändningar, öppnor och slutor. Öppnorna och slutorna klarar han galant, lite jobbigt i början men han kommer in i det!

Bakdels och framdelsvändningarna går väl inte så bra kan jag säga haha! Han vet inte riktigt var han har sina ben så han gör en halvsnygg snabb vändning åt ett håll och sedan är dom vändingarna klara .. tycker han..

Skänkelvikningarna i ena varvet är han hur duktig som helst i, men sedan kommer han till andra varvet och då protesterar han och gör inte alls som jag vill . Men det är bara att träna på nu, sen kommer han bli hur duktig som helst på skänkelvikningarna! :)
















helt underbar ♥

/ lizette . ♥

ja, lille vän. så går det..

Alla är väl lite så där småsura på en fredag eftermiddag, eller hur? och jag är ganska duktig på att få utbrott, hehe..
Så i slutet på denna sista lektionen spårade det verkligen ut. Alla sprang runt och skrek och skrattade och sånt, alla förutom jag, Julia och några tjejer till ;) Så var det några som kastade suddin på varandra och jag sa till dem, OCH
SEN FÅR JAG SKULDEN ?!?! jag menar, jäkla lärare ?!

Efter det fick jag en sådan jädrans huvudvärk och självklart är det två som ska hålla på att skrika vid mitt skåp. Där gick gränsen alltså! Jag fick ett sådant riktigt utbrott och stod och skrek på dem för att dem hade skrikit på mig! ja, jävlas man med mig så får man ta skiten, jag bryr mig inte. Orkar inte.

jag har nog börjat gå i min brors fotspår. Inte sant Rebecca och Ella ? ;)

puss på att jag snääääll! / lizette . ♥

det handlar om ryttaren..

Galliano hade varit hur fin som helst idag om inte jag hade fått så jädrans ont i svanskotan, idag blev verkligen allt värre. Jag kunde verkligen inte arbeta honom, jag kunde inte ha mina skänklar stilla, och mina händer var verkligen överallt och ingenstans! Nä, en sån här ritt vill jag inte minnas..

Men glad som en tupp var jag i alla fall jag hade ont. Och glad var han kan jag säga, i början av ridpasset var han cool lugn, sedan kom han igång lite och blev riktigt pigg! Sen blev han trött igen, vilken rolig ponny jag rider ^^

/ lizette . ♥

regn, det bästa som finns..

Idag ska jag träna lite dressyr med Galliano, äntligen får jag rida honom .. hihi ♥
åååh, han är ju så underbar! Han går verkligen inte att motstå, helt förälskad i honom!



/ lizette . ♥

bra att göra:

schema! Jag gör alltid ett schema på vad jag ska göra under veckan, både hästar, vardag och skola!
Annars tycker jag allt blir så himla rörigt, eller är det bara jag?
Så nu följer jag alltså mitt schema, att blogga och sedan göra klart läxan!

Imorgon är det en vecka sedan jag skadade mig och då får jag gå utan bandaget. Men jag kände det igår när jag red Baloo att jag fortfarande hade jätteont i svanskotan. Så därför red jag inte så länge, men lite longering blev det allt!

Provade som sagt att longera honom med gogge och det hjälpte ingenting alls. Efter longeringen satt jag upp och kände igenom honom och fortfarande lika stel. I skritten kunde han komma ner i en bra form och verkligen arbeta, men i traven och galoppen gick han som en giraff. Man kunde verkligen inte känna honom i munnen. Men fart har han minsann! :)


ett år och två veckor sedan. Då var han min, helt perfekt..

/ lizette . ♥





baloos träning för idag ..

Idag är det lektioner på ridbanan så träningen idag med baloo får väl som vanligt äga rum på en åker eller något ;) Men hoppas på att jag kan få rida på en liten del av banan i alla fall...
Så idag ska lilla ponnyn få träna sina ryggmuskler genom att klättra lite, inte för att vi har så branta backar och så, men lite småbackar finns nog :)

Men jag funderar om jag inte ska longera honom med gogge inne i ridhallen innan jag rider honom. Han är verkligen så stum i munnen som man kan bli! Problemet med honom är att han inte kan bli longerad i galopp, skrutten börjar bocka och sparka mot en då. Tyvärr har jag ingen lust att bli sparkad idag, haha! Så nu jäklar ska ponnyn få worka some ass!

Han är ju verkligen inte som förut, så jag försöker ju hjälpa Moa så gått det går! Moa är alltså hon som är ägare på honom nu, och jag kan säga att hon på knappt ett halvår har kommit långt i sin ridning. Då för ett halvår sen hade hon inte balansen och vågade inte så mycket. Nu vågar hon så mycket mer och nu har hon dessutom börjat försöka jobba honom genom att ställa honom och lite mjukuppgörande(?) övningar :)
Så jag är faktiskt glad att det är just hon som har honom.


glädjen som uppstår när jag får sitta upp på denna ponnyn efter mer än ett halvår ♥

/ lizette . ♥

vaccinerad och klar!

Idag ska jag bara träna Galliano lite från marken eftersom han blev vaccinerad i veckan och igår blev han avmaskad. Så får man ju passa på att mysa lite mer än vanligt med honom, underbart ♥

Kvällen igår blev en av dem bästa på länge. Dessutom känner jag mig som en riktig hemmafru, städar och allt ju! haha.. jag vet min plats..




två bilder från Göteborgs horse show 2012

/ lizette . ♥

that's how it goes.

Känns faktiskt mycket bättre i både handen och i svanskotan, men fortfarande.. sprickor gör fortfarande ont.
Idag blir det inget stall eftersom jag precis varit på öppet hus i skolan och jag kan inte ta mig ut dit.

Jag kommer blogga mer sen, några kompisar kommer till mig nu

/ lizette ♥

redan hemma..

true.. true..
Smidighetpå hög nivå... skadade både handen och svanskotan idag så bar av direkt till vårdcentralen. Min hand är svullen och jag kan knappt sitta ner. Så vi får väl se hur det går med ridningen imorgon haha ;)
Det var i alla fall en kille i min klass som tyckte att han skulle hoppa in i mig, himla bra idé ju? Så jag landade rakt ner på svanskotan och sedan på ryggen, och självkart tog jag i med handen i golvet vid fallet.

Så jag ska bort vid tre igen till vårdcentralen och röntga, underbart ju ?!

/ lizette . ♥

10:45

åh, jippi.. min första lektion är idrott, hur underbart som helst ju ...

Till helgen åker jag och pappa in till Hööks skulle jag tro, köpa ny ridväst ;) Jag kommer nog snart också få hem antingen en Charles Owen Wellington eller en John Whitaker hjälm. Men ärligt talat vet jag inte vilken jag vill ha ;)

hjälp mig, typ ? haha ;)

John Whitaker

Charles Owen Wellington

vilken?

/ lizette . ♥

härlig runda!

Cyklade iväg till slingan i Lerberget idag och sprang ett par varv där. Jag börjar med att springa 5 km och sen kan jag bara öka på när jag känner att jag klarar det, så nu är det bara att worka some ass! ;)

Tänkte genom lite planer jag hade och insåg att jag aldrig kommer uppnå dem. Men jag får göra så gott jag kan. Kämpa, precis som dem flesta andra, och precis som dem flesta av er, eller hur ?
Jag är så himla överlycklig att jag har Galliano ♥
Han har verkligen stulit mitt hjärta, fina guldponnyn. Trots hans unga ålder är han hur go som helst och skulle ALDRIG göra någon illa. Mitt enda hjärta ♥



/ lizette . ♥

hålla kondisen uppe..

Jag måste verkligen hålla min kondition uppe, har verkligen ingen bra kondis. Så jag har börjat träna, följer med min bror till gymmet lite då och då och är ute och springer. Ärligt talat tycker jag det är rätt skönt att bara komma ut en stund själv och bara springa!
I fredes tog jag mig tiden att sola lite, Maria hängde också på. Hur skönt som helst att ta stallet sen, träffa kompisar ute lite ;) Men jag kan ju inte säga att jag blev brun, haha!

I helgen åker familjen till Småland och därför bor jag hos pappa under helgen. Nära och bra till stallet! På lördag spenderar jag några timmar i skolan för öppet hus och sedan på kvällen är det tjejkväll. Riktigt mysigt ♥

btw, detta är styrketräning på hög nivå haha!


/ lizette . ♥

yes!

Åh, vad jag blir glad!

Idag fick jag reda på vad jag fick för omdömen på SO-provet... vilken lättnad säger jag bara! Vi blir bedömda efter en matris som det finns fyra nivåer på (nivå fyra är den högsta nivån) och jag hamnade på alla fyror! Alla mina SO prov och SO redovisningar har faktiskt gått jättebra, så himla glad!

Nu är det bara att plugga på till matte"provet" imorgon, men först ska jag nog baka något gott ;)


/ lizette . ♥

glad påsk!









/ lizette . ♥

nu så!

nu är det bestämt. Måndagar is the day! Moa och jag bestämde tillsammans att jag skulle få ha Baloo en gång i veckan, rida i genom honom och lite sådär. Nu äntligen, fina ponnyn.. ♥

Men jag ser ut att vara värsta fettot på honom, så fortfarande...träna bort lite rumpa så blir allt bra :)



/ lizette . ♥

åt skogen med den planen..

ush, träningen idag gick verkligen inte bra. Varken Galliano eller jag var på humör, vädret gjorde det inte heller så mycket bättre. Galliano var spänd och okoncentrerad, han lyssnade inte på mina hjälper och han var vääldigt slö..
när jag kollar på bilderna Rebecca klickade idag ser man hur han spänner sin nacke och går i en helt annan form än vad han brukar.

även jag behöver nog träna lite, mina lår och rumpan.. åminherre..



















/lizette . ♥

glömmer inte!

ett stort minne kan jag säga..





/ lizette . ♥

Erik träning!

Idag är det träning för Erik med Galliano. Men ärligt talat vill jag inte. Jag har ingen lust alls att träna idag ..

det skär i mig hur fin han var förut...



/..♥

over and over again..

idag red jag honom.

jag orkar inte riktigt skriva om honom just nu. mitt hjärta kommer gå i kras.. denna ponnyn som var så underbar, så framåt och så vacker. han har ingenting kvar. nu har jag en unghäst som inte har muskler och som inte går framåt. jag saknar att ha den starka Baloo som fanns förut.

jag saknar verkligen honom, den gamla baloo..

this pain is just to real.



...

myysig dag i stallet!

hade en liten grilldag idag med US :) riktigt mysigt faktiskt, kan kanske sno lite bilder från Vendela senare eftersom vi fotade med hennes kamera :)

Imorgon gäller det, längtar verkligen! ♥

Kommer lägga in lite mer bilder snart, lovar !

/ lizette . ♥

jag saknar honom .

Pratade lite med Moa idag som har Baloo.. vi bestämde att jag skulle få rida Baloo på torsdag förmiddag. Det kommer dra upp så många känslor.. jag kommer nog storböla när jag väl är där. För den ponnyn har gjort mitt liv, han har varit en stjärna. han har varit mitt allt..
Jag ångrar inte en sekund med Baloo! Jag ångrar ingenting med honom..

jag vet inte vad jag ska göra, tårarna rinner i floder just nu. jag är så tacksam så det inte är sant! att jag verkligen får rida honom, jag vet inte .. jag kan inte sätta ord på mina känslor.


denna ponnyn.. ♥

/lizette . ♥

omotiverad.

just nu känner jag mig omotiverad i min ridning. eller ja, överhuvudtaget. Jag har liksom ingen lust att faktiskt träna, men jag vill ju så gärna. Men det går inte bra. Jag jämförs hela tiden av andra och trycks ner ju mer jag tänker på det. Jag vill bara slippa.
Jag kämpar allt vad jag har och jag får ingenting för det, varför ska man det? Då folk gör ingenting får dem allt, vad hände där?

Det hjälper inte riktigt precis att vara i stallet och alltid låtsas vara glad. Dessutom att jag ser andra utvecklas och förbättra sig när jag inte kommer någonstans alls. Jag ligger kvar på samma nivå som för ett år sen. Jag har fått börja om från början igen, det var absolut inte det jag ville. Då jag blir som mest ledsnast är när jag ser bilder från då det såg så jäkla bra ut när jag red! När jag ser på bilder nu blir jag besviken att jag faktiskt har hoppat ner ett steg..

Det enda positiva just nu är att Galliano är så underbar, ett hjärta av guld ♥



RSS 2.0